Dr Tara Long
Studeerde cognitieve neuropsychologie in Utrecht en Amsterdam. In 1994 studeerde zij af als onderzoekspsycholoog en als transpersoonlijk psycholoog met als specialismen dieptepsychologie, psychologische antropologie, sociale psychologie, cognitieve creativiteitspsychologie en ontwikkelingspsychologie. Zij is naast haar werk als docent, coach en therapeut, werkzaam als hersenonderzoeker op het gebied van meervoudige begaafdheid, intelligentie en creativiteit.

Long promoveerde in augustus 2009 met een kwalitatief psychologische studie naar het artistieke creatie-proces. Zij behaalde daarmee de graad Doctor of Science in Psychology.

De afgelopen twaalf jaar specialiseerde zij zich tevens als transpersoonlijk en integraal seksuoloog. Daarnaast werkt zij als seksuologisch onderzoeker. Zij is de enige onderzoeker in Nederland, die wetenschappelijk onderzoek verricht naar overdracht en tegenoverdracht in de (seksuologische) hulprelatie, bezien vanuit het perspectief van de therapeut.

Long volgde naast haar academische opleidingen, diverse holistische massageopleidingen in binnen en buitenland, o.a. bij de beroemde meester Mantak Chia. Kreeg vervolgens haar tantrische initiatie vanuit de Tibetaanse School. Beoefent tevens Chi Gong en Yoga. Volgde lessen in emotioneel en energetisch lichaamswerk. Werd in 1995 geïnitieerd als sjamaan, metafysisch en sexual healer.

In 2009 werd  Long  gerespecteerd lid van de “The Buddhist Society” in Londen.