Om bij te dragen aan verdere professionalisering in het vakgebied van de seksuologische hulpverlening is er samen met andere beroepsspecialisten een professionele en geaccrediteerde opleiding op het gebied van Liefde, Intimiteit, Seksualiteit en Relaties ontwikkeld.

De opleiding is verdeeld in twee fasen: een Bachelor fase welke opleidt tot seks/intimiteitscoach, een Master fase welke opleidt tot seks-/intimiteitstherapeut. Een seks-/intimiteitscoach begeleidt mensen zonder specifieke psychologische of psychiatrische problematiek een seks-/intimiteitstherapeut begeleidt mensen, die juist wel bekend zijn met een psychologische of psychiatrische problematiek.

Het grote onderscheid met andere seksuologische hulpverleners (bijvoorbeeld seksuologen) is dat deze professionals worden getraind in het omgaan met bewust, fysieke, intieme en seksuele aanraking van cliënten. Op het moment dat deze aanraking noodzakelijk en wenselijk is voor de cliënt.

Ook is er een mogelijkheid voor toekomstig studenten om op MBO niveau te worden opgeleid tot professionele sekszorgverlener. Sekszorgverleners hebben tegen betaling seksueel/intiem contact met cliënten, die daar vanwege hun geestelijke en of lichamelijke beperking zelf niet in kunnen voorzien. Deze cliënten ontberen vaak voor langere tijd seksuele en intieme relaties met anderen. De sekszorgverlener is getraind in het omgaan met mensen met een lichamelijke en of geestelijke beperking. Kan daarom een vertrouwelijke en integere relatie opbouwen met deze cliënt en voorziet de cliënt van het broodnodige seksuele/intieme contact.

Mocht u geïnteresseerd zijn in deze opleidingen kunt u uw gegevens achterlaten via ons mailadres: info@love-in-action.nl. Wij houden u dan verder op de hoogte.